Wednesday, 5 June 2013

C01 Chili Crab Mahi Mahi & Mantou Bun (RM 50)



Chili Crab.Seindah namanya, sebesar ketamnya.
Ini juga adalah salah satu menu Williams Danau Kota. Review mungkin tidak seindah menu sebelum ini, disebabkan perut saya yang cuma satu, dan telah dipenuhi sarat dan ketat dgn lamb chop. Huhu.

Lantas bila menu ini dioffer utk dibelanja, saya terus OK. Padahal tak tau lagi rupanya mcm mana. Ingatkan ketam kecik2 je. Samalah dgn kealpaan seperti sebelum ni, lupa kedai ni sume pinggan gergasi. Dan terbeliaklah mata buat kali keduanya melihat 3 ekor ketam yg besar amat dan tergolek seksi didalam kuah yg berasaskan sos tomato dan telur itu. tak pernah lagi aku makan ketam besar macam ni. Selalu yg bonda goreng kat rumah tak la sebesar ni. Dan selalunya aku prefer yg goreng aje sbb leceh jari penuh sos. Tapi kali ni mari cuba sesuatu yg baru.

Set ketam ni diserikan dgn mantou bun. Masa mula mula bun ni sampai aku ingatkan telur ape. Comel je rupanya. Dan bila ditelan, perghhh... sangat lembut. Mungkin semua mantou bun juga lembut, aku tak tahu. Sebab ini kali pertama aku makan roti macam ni. Isi penuh dgn roti, tadak ruang udara langsung. Kulit rangup, sebab digoreng. Makan roti saje pun dah sgt sedap, belum cecah2 dgn chili crab lagi. Aku nak suggest la buat mantou bun yg besar gila macam size bantal utk aku buat tido. So, boleh lah aku celik2 mata bangun pagi je terus kunyah roti dgn xpayah bangun. Muahahaha...pemalassss.

1. Kuah sos dia sedap. tapi bese2 aje, lebih kurang mcm sweet sour, cuma ada telur. rasa ketam tu buat kuah dia ni sedap sket.

2.Ketam superb. besar, isi banyak. Worth the price. 1 set dia ade 3 ekor. Lengan ketam tu mmg feveret akoo...

3. Roti yg lembut.

Rating 7/10 ketam golek

No comments:

Post a Comment